Azorky Hovězí

Pamlsky Azorky pro vaše psy tvoří z 65 % hovězí loupaná plec. Hovězí je velmi hodnotným druhem masa, protože obsahuje vysoký podíl bílkovin, které jsou jedněmi z hlavních živin a jsou nezbytné pro růst, regeneraci a látkovou výměnu psů. Bílkoviny jsou tvořeny aminokyselinami a ty nelze získat jinak než z potravin, protože tělo si je samo vytvořit neumí.  

Hovězí maso je mimo jiné významným zdrojem Železa (Pomáhá proti slabosti, únavě a podporuje správné fungování metabolismu psů, také příznivě ovlivňuje imunitní systém a napomáhá přenosu kyslíku do svalů a tkání), Zinku (Nezbytný pro tělesný růst, vývoj a imunitní systém psů.Zásadně se podílí při hojení ran a má příznivý vliv na pokožku, srst a drápy), Selenu (Výrazně se podílí na obranyschopnosti organizmu, pomáhá správné funkci jater a štítné žlázy, reprodukci a růstu. Mimo to pomáhá při hojení a regeneraci organizmu po fyzické námaze), kyseliny listové (Je nezbytná pro syntézu nukleových kyselin, což jsou látky, které tvoří genetický materiál, tedy DNA a RNA. Také je nezbytná pro krvetvorbu psů) a vitamínu B12, který lze získat téměř výhradně z potravin  (Podílí se na metabolismu tuků, sacharidů a bílkovin u psů. Podporuje chuť k jídlu, zabraňuje anemii a podílí se na tvorbě červených krvinek). Hovězí maso je také přirozeným zdrojem kyseliny linolové, která napomáhá k vytvoření optimální rovnováhy mezi svalovou a tukovou hmotou v těle psa. Hovězí maso je hodné pro velké a aktivní psy.

Hovězí játra
Asi bychom měli začít tím, že se pokusíme vyvrátit mýtus ohledně toxinů v játrech. Játra obecně skutečně fungují v těle jako čistička a tělo zbavují toxinů s důrazem na slovo zbavují! Játra totiž toxiny neukládají, ale tělo od nich čistí a díky nim se toxiny z těla vylučují. Játra v psí potravě  jsou naopak pro správné fungování organizmu psů velmi důležitá. Játra také obsahují vysoké množství cholesterolu, ale současně je v nich také lecitin, který naopak cholesterol v krvi psů snižuje.  Játra stejně jako svalovina obsahuje hodně bílkovin, vitamínů a minerálů.

Obsahují tedy snadno vstřebatelné Železo a vitamín B12, kdy obě tyto látky jsou nezbytné pro krvetvorbu a snadný přenos kyslíku z krve do tkání  a svalů psů. Obě tyto látky současně zajistí správnou funkci nervového systému. Mimo výše uvedené látky, ale játra obsahují i kompletní řadu vitamínu B, vitamín D a A, nebo Zinek, Měď a Chrom.  V hovězích Azorkách je proto až 21 % hovězích játer, které slouží jako pojivo směsi, mají málo tuku a jsou lehce stravitelné pro vaše aktivní a výkonnostní psy.