Azorky Krůtí

Krůtí maso

Krůtí maso obecně je takový malý zázrak mezi masy a právě pro jeho „zázračné“ vlastnosti se řadí mezi tzv. superpotraviny, které mají výrazně příznivý vliv na zdraví psů a dokáží prodloužit a zkvalitnit jejich život.

Krůtí maso má oproti jiným masům pro psy vyšší procento bílkovin, které jsou důležité pro správnou funkci a obnovu psích buněk a zároveň mají velmi nízký obsah tuku. Nejvíce bílkovin najdeme hlavně v krůtím prsním mase, ze kterého jsou vyráběny naše AZORKY. 

Krůtí maso se doporučuje používat u psů při dietách a to i při těch velmi přísných např. před operacemi apod. Navíc i to málo tuku, které krůtí maso obsahuje, má, oproti jiným masům, příznivé složení pro psy. Obsahuje více kyseliny linolové (pro správnou funkci buněk, nervů a imunitní systém psa), a navíc i jednu z esenciálních mastných nenasycených kyselin, která je nezbytná pro udržení správného stavu tepen a ke snížení hladiny cholesterolu v krvi vašich psích miláčků. 

V krůtí maso mimo jiné obsahuje vitamíny řady B a velké množství minerálů jako jsou selen, zinek, vápník a železo. O významu těchto prvků v potravě psů jsme psali v předešlých článcích, připomeňme, že u psů podporují správnou krvetvorbu a funkci červených krvinek, stavbu kostí a posilují imunitu. 

Krůtí maso je opravdu výjimečné svými vlastnostmi, je velmi snadno stravitelné pro psy v každém věku, a je vhodné při rekonvalescenci, při dietách nebo pro méně aktivní psy, ale i pro sportovce, na které jsou kladeny vysoké nároky na výkon. 

 

Krůtí játra

O důležitosti vnitřností v potravě psů, konkrétně o játrech, jsme si psali už v minulých článcích. 

Ať játra hovězí, vepřová nebo krůtí, vždy platí, že jsou plné vitamínů (řady B, A a D) a minerálů (zinek, železo) vhodných a dobře stravitelných pro psy.  Navíc játra obsahují i lecitin, který hladinu cholesterolu v krvi psů snižuje. 

I pro psy platí, že s játry se to nemá přehánět i přesto, že jsou velmi zdravá, a to především pro vysoký obsah vitamínu A, který ve větší míře může vašemu psovi naopak uškodit. Do našich AZOREK proto dáváme čerstvou mrkev obsahující  BETAKAROTEN, ze kterého si psí organismus dokáže sám vyrobit vitamín A v potřebném množství. 

V našich AZORKÁCH pro psy najdete vyvážený poměr jater, v množství ve kterém psům neuškodí, k podílu svaloviny, čerstvému ovoci a zeleniny. To je jeden z hlavních důvodů, proč naše pamlsky AZORKY psům krásně voní, náramně chutnají, a současně prospívají jejich zdraví.