Zvěřinové maso z volně lovené zvěře v našich lesích je 100% bio kvality a právem se řadí mezi nejhodnotnější potraviny. Obsahuje velký podíl bílkovin, malé množství tuku a zároveň i velký podíl malých mastných nenasycených kyselin. Bílkoviny obsažené ve zvěřinovém masu mají oproti jiným masům výrazně vyšší podíl esenciálních aminokyselin, které jsou pro tělo velmi důležité. Mastné nenasycené kyseliny pomáhají snižovat hladinu cholesterolu a mají prokazatelně příznivý vliv na činnost nervové soustavy a imunitního systému. Zvěřina se mimo jiné vyznačuje i vysokým obsahem vitamínů a minerálních látek, jako je např. B1, B2, B5 a draslík, fosfor, hořčík a železo. V neposlední řadě u zvěřinového masa hraje roli i etická a ekologická hodnota.
Kokos, lipidy v něm obsažené jsou jednodušeji metabolizovány a automaticky využívány jako zdroj energie, aniž by se ukládaly v tukové tkáni. Tento tuk má pozitivní vliv na srdce. Také obsahuje kyselinu Laurovou, která při trávení vytváří látku zvanou monolaurin, která má antivirový a antibakteriální účinek. Velkým přínosem jsou také antioxidační látky (polyfenoly), které posilují imunitní systém a bojují proti zánětu.
Pamlsky jsou konzervované pouze pomalým sušením při nízkém obsahu, bez použití konzervantů a chemických přísad.
- Vláknina: 72 g/kg
- Tuk: 206 g/kg
- Bílkovina: 448 g/kg
- Popel: 41 g/kg
- Vlhkost: 43 g/kg
- Energie: 1668